Синергон холдинг АД увеличава с 4,07 млн. лв. капитала на

...
 Синергон холдинг АД увеличава с 4,07 млн. лв. капитала на
Коментари Харесай

Лято е! Синергон холдинг влага 4,07 млн. лв. в басейна си на Белчин бани

  " Синергон холдинг " АД усилва с 4,07 млн. лева капитала на " Енерджи Делта " ЕООД, което има басейна в Белчин бани, община Самоков, заяви холдингът посредством БФБ АД.
Капиталът на Енерджи Делта АД ще бъде повишен от 10 379 700 лева на 14 449 100 лева с непарична вноска. За страдание Търговският указател не работи до публицистичната подготовка на материала (12 август) и не може да се види какво тъкмо е апортирано.

Не може да се види и последния доклад на " Енерджи Делта " ЕООД, но  разбор на Investor.bg  от преди години сподели, че басейните към София са на загуба.

Няма причина това да се е трансформирало, още повече че през студеното и дъждовно начало на лятото през 2018 година в Белчин бани бе прекомерно студено за плажуване. Освен това в басейните на " Енерджи Делта " в последните години водата се поддържа по-студена, в сравнение с в предишното (когато можеше да се употребява и през октомври), което в допълнение съкратява дейния сезон и прави несъответствуващи и по-хладните дни в разгара на лятото.

Проучване на Investor.bg демонстрира, че даже басейните в Будапеща са губещи и субсидирани от общинските управляващи. Басейните може да са печеливши бизнеси в композиция с хотел, където облагата идва от нощувките, а басейнът е спомагателна повода за визитата.

Намеренията на " Синергон холдинг " АД и " Главболгарстрой " АД (което построи собствен басейн наоколо преди кризата) бяха да застроят региона на Белчин Бани и да продават жилища и къщи, с което да излязат на облага, само че рецесията от 2008 година им попречи.

„ Спортно-развлекателен парк Белчин Бани ”, благосъстоятелност на " Енерджи Делта " ЕООД е с обща повърхност от 18 дка.  В момента паркът разполага с минерален басейн с водна пързалка, детски басейн с дребна водна пързалка, ресторант, бар, построена е картинг писта, а също по този начин и пейнтбол игрище. Има още катерачна стена и мултифункционална спортна площадка за тенис, мини футбол, волейбол и баскетбол.

В последните 2 години " Главболгарстрой " АД стартира да построява къщи в региона на своя басейн (в посока с. Белчин), като планът е „ Еко населено място „ Белчински извор “. Според уеб страницата на плана към този момент са продадени 2 от общо 67 планувани къщи. Проектът няма общоприетите селски къщи със личен огромен двор, а относително гъсто ситуирани къщи с общи зелени площи. Може би и " Енерджи Делта " ЕООД ще стартира строителство, в случай че планът на " Главболгарстой " АД е сполучлив.
По публикацията работиха: Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР